Kiezen uit diverse administratie programma’s

Voorbeelden van een gratis administratie programma

Gratis administratiesoftware wordt ook wel freeware genoemd en deze is te downloaden van het internet. Soms betreft het vereenvoudigde versies van completere pakketten, waarvoor men wel moet betalen. De bedoeling is dan uiteraard dat wanneer het programma u bevalt, u overgaat tot het kopen van de uitgebreide versie.
• PAP is een gratis administratieprogramma dat u kunt downloaden op de website van papsoftware. Het is een volledig administratiepakket voor het klein- en midden bedrijf. Dit programma kan gebruikt worden voor boekhouding, projectadministratie, uren administratie en is ook geschikt om klantgegevens te kunnen beheren.
• ZAP is ook gratis en kan gedownload worden op de website van lameer. ZAP staat voor Zoetermeers Administratie Programma. Het programma is geschikt voor privé administraties, maar ook voor de administraties van verenigingen, stichtingen en kleine bedrijven. Je kunt met het programma meerdere boekhoudingen bijhouden, mutaties kan men handmatig invoeren in de vorm van journaalposten, het programma verwerkt alle boekingen direct en men hoeft ze dus niet afzonderlijk door te boeken. Het is een DOS programma en het draait onder alle MS-DOS versies vanaf 2.1 en onder alle Windows -versies vanaf 3.x tot en met Vista.
• Winbank is een Nederlandstalig administratieprogramma dat te verkrijgen is op de website van administratiesoftware. U kunt met dit programma al uw inkomsten en uitgaven bijhouden. Het programma ondersteunt alle overschrijvingen van Nederlandse en enkele Belgische banken. Het is een programma bedoeld voor de particulier en is niet geschikt voor bedrijven.

Enkele administratiepakketten die u kunt kopen

We noemen hier enkele verschillende administratie programma’s die aangekocht moeten worden.

• VSF administratiesoftware. Dit programma is ontwikkeld vanuit de praktijk en houdt dus rekening met de visie van de gemiddelde kleine zelfstandige ten op zichtte van administratie. Het programma is te bestellen op de website van vsf software.

• Microstar kunt u bestellen op de website van microstar en dit programma biedt tal van mogelijkheden zoals grootboekadministratie, verkooporderadministratie, debiteuren en crediteuren administratie. Tevens is het mogelijk een gratis demo versie te downloaden via hun website.

• PRIS (project informatie systeem) is een programma ontwikkeld om alle administratieve handelingen die bij een project horen, te beheren. Denk hierbij aan zaken als notities, fasering, correspondentie zowel intern als extern en de financiële administratie. Het programma heeft een duidelijke en overzichtelijke Windows opbouw, waardoor u het snel onder de knie zult krijgen. Het is opgebouwd uit modulen met elk hun eigen taak.

Hoe maakt u de keuze voor een bepaald administratie programma

Stel uzelf de vraag of u een professioneel, dus vaak duur, administratieprogramma nodig heeft. Is dit niet zo, dan kunt u ook kiezen voor een gratis administratieprogramma, zogenaamde freeware. Voor beide mogelijkheden geldt dat er een groot aanbod is, waaruit u het voor u meest geschikte administratie programma moet kiezen.

In samenwerking met

Kassasysteem.info

“…Wil je een retail of horeca kassasysteem kopen? Bekijk onze keuzehulp voor advies en vergelijk de beste POS kassasystemen!…”

Mobielpinapparaat.info

“…Een mobiele pinautomaat kopen? Check de koopgids: vergelijk draadloze, goedkope en de beste pinapparaten van o.a. SumUp en Zettle!…”

Grafischerekenmachine.com

“…Bekijk hier de beste en door het onderwijs aanbevolen grafische rekenmachines van Texas Instruments en Casio…”