Bepalen welk administratiepakket geschikt is

Voorbeelden van een gratis administratie programma

Als u een eigen bedrijf bezit, of er eentje wilt gaan opstarten, is het belangrijk dat u een goed administratiepakket tot uw beschikking hebt.

Een administratiepakket hoeft niet duur te zijn, maar het moet wel goed passen bij uw wensen en aansluiten bij uw mogelijkheden. Een uitgebreid pakket dat gebruikt wordt door een multinational, is namelijk niet passend voor een klein bedrijf met enkele medewerkers. Raadzaam is dan ook dat u eerst voor u zelf een opzet maakt van wat u graag met uw administratiepakket zou willen doen.

Bedrijfsgrootte en administratiepakket

De bedrijven die administratieve software gebruiken kan men als volgt in enkele groepen indelen:
• Eenmanszaken en thuisgebruik
• Starters en groeiende ondernemingen met een gemiddeld aantal werknemers van 10
• Middelgrote ondernemingen met gemiddeld 75 tot 100 werknemers en maximaal 250 werknemers
• Grote ondernemingen met minimaal 250 medewerkers

Voor elk van deze groepen is er een passend administratiepakket, dat dus past bij de grootte van de onderneming. Maar hoe komt men nu aan een passend en tevens goedkoop administratiepakket?

Kenmerken van een passend administratiepakket

Een bij uw onderneming goed passend administratiepakket, moet de mogelijkheden bevatten die u nu gebruikt en die u door groei wellicht op korte termijn nodig heeft. Let daarbij op de volgende factoren
• Te veel overbodige mogelijkheden, maar ook te weinig mogelijke toepassingen, maken een administratiepakket inefficiënt en onprettig om mee te werken.
• Vaak wordt er, voor het gemak van werken, gebruikt gemaakt van een database omgeving waardoor u niet bent gebonden aan een specifieke leverancier. Deze systemen worden opgezet in combinatie met Microsoft-producten zoals Word, Excel of Access.
• Het niveau en de moeilijkheidsgraad moeten aangepast worden aan uw wensen.
• Het verdient ook de voorkeur wanneer uw administratiepakket aansluit of aangesloten kan worden bij dat van de boekhouder of accountant, zodat deze uw gegevens zonder meer kan overnemen en er zijn werkzaamheden mee kan doen.

Aan welke eisen moet een goedkoop administratiepakket zeker voldoen

Al met al kunt u, hoe klein of hoe groot u ook bent, altijd een passend en goedkoop administratiepakket samenstellen en kopen.
• Let er daarbij wel op dat u een leverancier kiest die u kan adviseren en blijft adviseren en service verleent bij vragen.
• Ook het gratis gebruik kunnen maken van updates, die bijvoorbeeld nodig zijn in verband met veranderende wetgeving op het gebied van belastingen, is een belangrijke eis die u aan een administratiepakket moet stellen, ook aan een goedkope versie.

In samenwerking met

Kassasysteem.info

“…Wil je een retail of horeca kassasysteem kopen? Bekijk onze keuzehulp voor advies en vergelijk de beste POS kassasystemen!…”

Mobielpinapparaat.info

“…Een mobiele pinautomaat kopen? Check de koopgids: vergelijk draadloze, goedkope en de beste pinapparaten van o.a. SumUp en Zettle!…”

Grafischerekenmachine.com

“…Bekijk hier de beste en door het onderwijs aanbevolen grafische rekenmachines van Texas Instruments en Casio…”