Hoe kies je administratie software?

Iedereen met een eigen bedrijf weet het; het bijhouden van de administratie is een hele klus. Toch moet het goed bijgehouden worden omdat dat nu eenmaal verplicht is in Nederland. De belastingdienst eist dat zij binnen redelijke tijd wanneer gewenst de hele boekhouding moet kunnen controleren. Buiten het feit dat het verplicht is, is het ook voor jezelf praktisch om je administratie op orde te hebben voor het geval je dingen moet terugzoeken of nakijken. Vroeger betekende dit stapels papierwerk, tegenwoordig gebruiken we de computer. Je kunt een programma downloaden van internet of je installeert administratie software op je computer.

Wat is online administratie software

Als je kiest voor het online bijhouden van je administratie, download je de administratie software van het internet. Dit installeer je op de computer en je kunt je administratie bijhouden. Het voordeel van online boekhouden is dat je bij de meeste aanbieders automatische updates krijgt, wanneer er bijvoorbeeld regels in de belasting wijzigen. Voor veel bedrijven geldt dat zij zelf de dagelijkse administratie doen, maar dat het grotere werk door een boekhouder of accountant wordt gedaan. Bij het online doen van de boekhouding, kan deze persoon namelijk zelf ook inloggen en zo heeft hij op een simpele manier direct toegang tot alle gegevens.

Software aanschaffen

Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten administratie software te verkrijgen. Er zijn er die alleen geschikt zijn voor bijvoorbeeld een eenmanszaak, of die alleen geschikt zijn voor een bepaalde branche, bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten en kappers. Verder zijn er ook nog programma’s die op Windows draaien en andere die dat op Linux doen. De prijzen liggen heel ver uit elkaar. Je kunt administratie software aanschaffen voor een paar tientjes, maar ook voor een paar duizend euro. Het is een beetje afhankelijk van wat je er allemaal mee moet doen en wat het pakket allemaal moet kunnen.

Ervaringen van gebruikers van administratie software

Stel uzelf de vraag of u een professioneel, dus vaak duur, administratieprogramma nodig heeft. Is dit niet zo, dan kunt u ook kiezen voor een gratis administratieprogramma, zogenaamde freeware. Voor beide mogelijkheden geldt dat er een groot aanbod is, waaruit u het voor u meest geschikte administratie programma moet kiezen.

In samenwerking met

Kassasysteem.info

“…Wil je een retail of horeca kassasysteem kopen? Bekijk onze keuzehulp voor advies en vergelijk de beste POS kassasystemen!…”

Mobielpinapparaat.info

“…Een mobiele pinautomaat kopen? Check de koopgids: vergelijk draadloze, goedkope en de beste pinapparaten van o.a. SumUp en Zettle!…”

Grafischerekenmachine.com

“…Bekijk hier de beste en door het onderwijs aanbevolen grafische rekenmachines van Texas Instruments en Casio…”