Kiezen van inhoud van administratiesoftware

Als u zover bent dat u uw werkprocessen binnen uw organisatie wilt automatiseren, dan kunt u kiezen uit vele administratiesoftware pakketten.

Er zijn vele bedrijven die standaard administratie pakketten aanbieden, waarvan u echter vaak de helft niet gebruikt. Het is dan ook aan te raden dat u op zoek gaat naar een softwarepakket dat precies die inhoud en mogelijkheden bevat, die u nodig heeft als bedrijf.

Keuze voor administratiesoftware op maat

Om over een optimaal pakket aan administratiesoftware te beschikken, zult u in de meeste gevallen een pakket op maat moeten laten maken. Uiteraard hangt hier ook een kostenplaatje aan vast, maar het resultaat is dan ook dat er prettiger en efficiënter met de administratie gewerkt kan worden. Of het voor uw bedrijf lonend is om dergelijke tailormade administratiesoftware aan te schaffen, is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van uw bedrijf.

Waaruit kan de inhoud van administratiesoftware bestaan

Een uitgebreid pakket met administratiesoftware kan de volgende modules bevatten:
• CRM; Customer Relation Ship Management is de energie die u steekt in de relatie met uw klant. Hoe beter die is, des te meer waarde de klant voor uw organisatie heeft.
• Documenten management; papier is in veel organisaties een vertragende factor. De oplossingen van een goed software pakket zijn erop gericht deze drempel waar mogelijk weg te nemen. Documenten worden digitaal gemaakt en opgeslagen.
• Financieel; de financiële administratie is de basis voor uw onderneming. Alle bedrijfsactiviteiten vinden daarin uiteindelijk hun weerslag. Een op maat gemaakt administratiesoftware pakket geeft u een administratief systeem voor een degelijke en duidelijke financiële verantwoording achteraf.
• Personele organisatie; uw mensen, wat ze doen, hoe ze presteren en wat ze verdienen – personele organisatie is een breed vakgebied, dat de laatste jaren sterk in ontwikkeling is. Het passende administratie software pakket zal u een reeks innovatieve oplossingen kunnen bieden om deze gegevens in de toekomst up to date te houden
• Logistiek; logistiek inzicht in productie, voorraad en uitlevering van producten, is een vooraanstaand onderwerp binnen uw administratie.
• Marketing en communicatie; dit zijn onderwerpen die zich moeilijk in cijfers laten omzetten. Uw administratiesoftware pakket kan optimale controle op uw budgettering, planning en registratie van leads behouden en een inzicht in de follow-up van acties creëren.

Aandachtspunten gebruik administratiesoftware

Bedenk altijd goed met welke systemen u nu binnen uw bedrijf werkt en of het zinvol kan zijn om deze te integreren in een enkel systeem. Hierdoor hoeven adressenbestanden bijvoorbeeld maar een keer te worden ingevoerd. Tevens kunt u zo gemakkelijk een all over view krijgen van wat er bij een bepaalde klant of leverancier speelt. Wanneer er meerdere mensen met het systeem werken, dan kunt u bepalen tot welke onderdelen van het systeem ze toegang hebben. Het gebied van personeel en administratie zal meestal van een beperkte toegang worden voorzien. Administratiesoftware moet gebruiksvriendelijk zijn en zoals alle software moet deze ook uitnodigend zijn om mee te werken.

In samenwerking met

Kassasysteem.info

“…Wil je een retail of horeca kassasysteem kopen? Bekijk onze keuzehulp voor advies en vergelijk de beste POS kassasystemen!…”

Mobielpinapparaat.info

“…Een mobiele pinautomaat kopen? Check de koopgids: vergelijk draadloze, goedkope en de beste pinapparaten van o.a. SumUp en Zettle!…”

Grafischerekenmachine.com

“…Bekijk hier de beste en door het onderwijs aanbevolen grafische rekenmachines van Texas Instruments en Casio…”